CNC-maskinering

cnc-maskinering og cnc-fresing i skedsmo akershus

Hva er CNC-maskinering?

CNC er en forkortelse for Computer Numerical Control. Det er en etterfølger av den eldre betegnelsen «NC», som står for bare «Numerical Control». Det refererer til ideen om å kontrollere maskinverktøy-programmer via datamaskinen.

CNC-maskinering har ført til en enorm økning i produktiviteten til maskiner fordi maskinene kan kjøres automatisk uten at det krever konstant oppmerksomhet fra operatører. Før CNC-maskinering kom, var det en mindre automatiseringsmulighet i form av hydrauliske sporingssystemer.

Smådetaljer i plast

Rullestoldeler

del til rullestol

Del til bryter

Del til bryter

Del til bryter

Del til bryter

Deler til bryter

Div. smådetaljer i plast

Kjøleprofiler

Kjølefinne til prosessor

Maskinert kjøleprofil

Kjøleprofil m/reflektor

Maskinert kjøleprofil

Aluminiumens gode egenskaper

Aluminium har gode termiske egenskaper og brukes ofte i elektriske og elektroniske apparater og varmevekslere som kjøleprofiler, for å avgi overskuddsvarme. Med riktig utforming av kjøleflenser økes profilens totalområde og effektiviserer varmeavgivelsen. Lav egenvekt gjør profilene ideelle til bruk i elektronisk utstyr i tog, fly, busser, lastebiler m.m.

Innkapsling av elektronikk

Innkapsling av komponenter

deksel til elektro

Innkapsling av komponenter

Stort deksel i aluminium

Innkapsling

Aluminiumsdeksel med skruehull

CNC-fresing

CNC-fresing har evnen til å kjøre kutting i 5 dimensjoner. 

CNC-fresing er en spesifikk form for datanumerisk styrt CNC-maskinering. Fresing i seg selv er en maskineringsprosess som ligner på både boring og skjæring, og i stand til å oppnå mange av de operasjoner som utføres ved skjæring og boremaskiner. Som boring, bruker man ved CNC-fresing et roterende sylindrisk skjæreverktøy. Imidlertid er freseværktøy i en fresemaskin i stand til å bevege seg langs flere akser, og kan skape en rekke former, spor og hull. I tillegg, blir arbeidsstykket ofte flyttet over freseverktøyet i forskjellige retninger, i motsetning til bevegelsen av en drill som kun går i en retning.

Ønsker du CNC-maskinering av en eller flere komponenter? Ta kontakt med oss for priser på DITT prosjekt, så freser vi i vei!

Mazak Variaxis j500/5X

Effektiv maskinering av flere overflater samtidig (5 akse simultan maskinering).

Mazak

Del med andre!